[ Bilder ] [ Föreningens Historia ] [ Kontakt och Kommunikation ]

Vad är vi för ena?

Amiga Computer Group – Gävleborg bildades 1998 och har sedan dess samlat datorentusiaster framför allt från Gävletrakten men numera från hela landet efter diverse omflyttningar. Klubben är sprungen ur den entusiasm som fanns runt hemdatorn Amiga en gång i tiden och i samma anda träffas man fortfarande ett par gånger om året och anordnar Sommarhack och VinterLAN i närheten av Gävle.

Sedan bildandet har vi träffats varje sommar i Skutskär, med något enstaka undantag vid Covid, samt i de flesta år även på vintern på lite olika ställen. De senaste åren har vi hållit till vid vandrarhemmet i Högbo där vi också bott och hackat på samma ställe.

Föreningen har även anordnat diverse extra-hack, X-Hack, med ojämna mellanrum och utan någon nämnvärd plan för genomförandena 🙂

Stadgar

Föreningens stadgar hittar du här.

Att bli medlem

Medlem i föreningen kan den bli som fyllt 18 på egen hand eller den som är under 18 med målsmans samtycke.

Önskar man bli medlem är det enklast att anmäla sig till Sommarhacket nästa gång och komma till platsen och ta kontakt med ordförande (Ichi) eller kassören (Roosa) som hjälper dig. Årsavgiften för medlemsskap är 100:- per vuxen och 250:- för hela familjen. Avgiften för sommarhack är 100 kr / dag som går till matlagning och andra omkostnader såsom elräkning mm.

Medlem v

Det går också att bli medlem under VinterLAN.

Du behöver uppge namn, adress, telefon och epostadress för medlemsregistret. Du blir då medlem i ACG-Gs facebookgrupp och får ett login till denna sida.

Hackare

Föreningen syftar till gemenskap kring datorer, inte bara retro-datorer som Amiga längre utan andra datorer också. Hacken har en tydlig social funktion och vi lär oss mycket av varandra om allt från relativt enkla enkortsdatorer till de senaste finesserna i Linux-kerneln. Det är ytterst få som kör Windows, de flesta tycker nog det inte är något vidare operativ, det finns en och annan som kör Mac.

Gamers

Det finns också en generation med spelälskare som gärna kommer på hacken och spelar även om de lyst lite med sin frånvaro de två senaste hacken.

Även om antalet Amigor sjunkit något de senaste åren dyker det upp ett och annat retroexemplar som visas upp och spelas på eller kodas på vid Sommarhack. Annars är det väldigt mycket Linux som har fångat entusiasterna som inte direkt är sålda på Windows. En och annan Macbook har förekommit också.

Historia

Roosa har skrivit samman delar av föreningens historia som du kan läsa om du vill.

Kontakt och Medlemsskap

Du får enklast kontakt med oss genom att kontakta någon i styrelsen på e-post.

Om du är medlem är snabbaste vägen troligen vår facebookgrupp. För att bli medlem är det enklaste att komma på något av hacken och lösa medlemsavgift där.

Innan du blir medlem kan det vara god idé att läsa igenom föreningens stadgar.