Genom åren har vi haft ett antal olika regeluppsättningar för hack och de har förändrats lite när vi har lämnat skomakarnas hus men i grund och botten är de ganska enkla och rimliga. Det är dock lämpligt att läsa igenom dem då och då!

Standardregler för Hack 2.0

§1 Ansvariga för matlag och städlag kan, och skall, rekrytera hjälp för respektive tjänst. De som inte lagar mat, städar eller handlar för matlaget hjälper till med disk och uppsnyggning efter maten!

§2 Alla vuxna! Området är inte barnsäkrat. Det finns vatten runt Holmarna och det kan finnas fästingar och giftiga växter. Håll uppsikt på mindre barn så att det inte sker en olycka. När barn går och badar se till att tillräckligt många vuxna är med i förhållande till antal barn.

Även vid VinterLAN i Högbo är det inte barnsäkrat.

§3 Alla skor ställs av innanför dörren, inomhus bär vi inte ytterskor utan inneskor, barfota eller i strumplästen.

§4 Håll rent efter dig på toaletten, det är jätteviktigt faktiskt så alla kan trivas.

§5 Återvinning på avsedd plats. Följande sorter sorteras och blandas icke:

§6 Kreditlistan i kiosken betalas av med jämna mellanrum, lagom är varannan dag men kassören kan också när som helst kräva att skulden regleras. Detta för att säkra t.ex. för inköp till matlaget.

§7 Försök få med dig alla prylar hem. Försök också att inte få med andras prylar hem. Håll dem gärna på en plats där du huserar och försök undvika sprida ut dem för mycket. Saker som är vanliga som grendosor och nätverkskablage är bra om man märker upp eftersom de annars lätt förväxlas.

§8 Duscha kan göras hemma hos Hasse och Roosa på Grangatan, promenadavstånd ca 1 km från Holmarna. Det fungerar också hos Ichi och Sibell, ca 15 min med bil men många tvättar sig också i Älven. Den lite mindre badplatsen (Kullenbaded) sydöst om Holmarna är också mer privat om man vill vaska sig där.

§9 Anmäl dig till kassören när du anländer.

På sommarhack förväntas du avlägga:

  • Medlemsskap
  • Hackavgift som täcker hyra mm
  • Matavgift åtminstone för några dagar

På VinterLAN förväntas du avlägga:

  • Medlemsskap om du inte gjort det på senaste sommarhack
  • Hackavgift

§10 Det måste alltid vara någon vaken utom i de fall och på de ställen vi kan låsa ytterdörren. På Holmarna innebär det att någon behöver vakta så vi inte får oönskat besök och saker försvinner. På VinterLAN i Högbo kan vi i stället låsa ytterdörren så där behövs det inte.

§11 Har olyckan varit framme och något har gått sönder? Prata med kassör eller ordförande så vi kan ta det med ägarna och lösa det utan att det blir en obehaglig överraskning för dem senare.