Sommarhack 2021

Senaste ändring: 2021-07-13

 

Välkommen till sommarhack 2021

OBSERVERA!

Bekräftelse anmälan Sommarhack 2021

Restriktionerna verkar kunna medge ett sommarhack 2021. Men på grund av de nya varianter av virus som sprids lär vi ändå vara lite extra försiktiga trots att många har hunnit bli vaccinerade.

Vi kan därför inte hålla hacket hos Hasse och Roosa som vi brukar göra men styrelsen har tittat på alternativ till detta. Alternativet är att hyra folkparken Holmarna. Här finns gott om utrymme för camping i anslutning till hacket, det finns en rejält tilltagen yta vi kan hacka på avsedd för upp till 75 personer. Eftersom lite drygt 30 personer anmält sig bör vi kunna ha relativt gott avstånd mellan varandra där.

Datum är som tidigare annonserats 3-8 augusti 2021.

Scenen kan användas till sovsal för de som inte vill campa och det bör även gå att få plats med att bygga tågbana för de som gillar sådant. Det finns ett utrymme vi kan arrangera biograf i och där får vi kanske snickra nån krok i taket och det har vi OK på.

Det finns minst två badplatser inom promenadavstånd, en vid Willys och en halvvägs tillbaka till Hans och Roosa samt den klassiska vi brukar bada i (ca 1 km). Tyvärr saknas dusch på Holmarna men det kan vi nyttja hos Hasse och Roosa eller bada i Älven, det är ca 800 meter att gå tll Hasse och Roosa från Holmarna.

Ett ordentligt kök finns för redig matlagning för hungriga hackare.

Detta medför också en särskild hackavgift. Kostnaden för att hyra detta är 7000 kr för föreningen och föreningen kan använda förra årets medlemsavgifter för att täcka upp ca halva kostnaden och resten blir en separat hackavgift som landar på 100-200 kr beroende på antal deltagare.

Därför behöver vi omedelbart få in vilka som är ok med att komma på hack på Holmarna av de som anmält sig så att vi kan boka. Anmälan måste vara inne under morgondagen (14 juli 2021) så att vi kan boka senast den 15:e med ägarna.

Anmälan görs på denna länk

Vi börjar på tisdagen den 3 augusti med att möblera upp huset som vanligt och avslutar på söndagen. Sommarhack stänger nätverket på söndagen kl 12.00 och därerfter hjälps alla åt med att riva, packa och städa ut och återställa huset, loftet och trädgården.

 • 3/8 Tisdag - Byggdag, alla hjälps åt att ställa i ordning stolar och bord med mera
 • 4/8 Onsdag - Första hackdagen
 • 5/8 Torsdag - Andra hackdagen
 • 6/8 Fredag - Tredje hackdagen
 • 7/8 Lördag - Fjärde hackdagen, Årsmöte kl 14 i bion, trubadur
 • 8/8 Söndag - Städning och återställning

Medlemmar

Endast medlemmar kan delta i Sommarhack. Om du inte är medlem kan du lösa medlemsavgift för ett år vid ankomsten. Medlem i ACG-G får rätt att även delta i VinterLAN. Medlemsavgiften är 100 kr per person och 250 för hel familj.

Medlemsavgiften löses vid ankomst till Hacket. Det är primärt på Sommarhack man löser avgiften, de som löst avgift på VinterLAN gjorde det för förra året för de inte gjort det i tid och behöver därför lösa avgift då föreningens fiskala år löper från juli till juni.

Föredrag

 • -

Avgifter för Sommarhack 2020

 • 100 kr per person i hackavgift
 • 250 kr för hel familj inklusive barn
 • 100 kr / dag för mat mm alla dagar utom byggdagen

Betalning

Betalning kan ske med kontanter till handkassan eller med Swish.
Vid betalning med Swish var noga med att ange vad det är du betalar för och vem du är!
(Ni anar inte så många som bara swishar ett belopp från ett telefonnummer som är okänt och sen har Roosa ett himla pusslande att få till det där).

Årsmötet

Skicka in era motioner eller synpunkter till anders@sikvall.se i god tid före årsmötet. Styrelsen kommer sedan behandla motionerna som inkommer.

Regler

Reglerna för Sommarhack 2021 är desamma som vi haft de senaste åren. I sin fulla glans kan dessa beskådas på följande länk: Regler.

Historik

Det finns mycket historia om Sommarhack berättad av bl.a. Roosa, den hittar du här och det finns säkert många andra berättelser att ta här också. Skriv gärna ner och skicka till någon av oss (se kontaktsidan för webmaster) och låt oss lägga upp det så andra kan se vad som hänt och hur det har gått till.

Se mer historik här.

Plats

Som vanlight hålls Sommarhack hos Hasse och Roosa på Grangatan 18 i Skutskär. Här finns en karta för de som behöver.


Visa större karta

Logi

Logi finns på ett "sovloft" där man tar med eget liggunderlag/madrass och sovsäck. Det finns även möjligheter att tälta i trådgården, däremot är plats för husvagn synnerligen begränsat och det är framför allt tält som är enklast. 

Det finns också de som tar sig en tupplur i biografen men då får man leva med att det kommer folk som vill se bumbibjörnarna väldigt tidigt eller skräckfilm väldigt sent.

Anmälan

Anmälan öppnar den 23/5 kl 19:00. Länk publiceras på följande ställen samtidigt eller så samtidigt det går:

 • På hemsidan acgg.se samt undersidan för sommarhack 2021,
 • i föreningens facebook-grupp,
 • på mailinglistan för acgg,
 • På Discord-gruppen för ACGG,
 • samt på IRC i nätet IRC-Net och gruippen #AmigaSWE.

Redan anmälda