Sommarhack 2024

Senaste ändring: 2024-05-13

 

Somarhack 2024

Här följer mer information angående Sommarhack 2024. Sidan uppdateras löpande med mer information när det görs tillgängligt så glöm inte att kika in lite då och då och håll er ajour. För medlemmar finns också facebookgruppen ACG-G, även mailinglistan, är ni inte medlemmar så skriv till ichi@ichimusai.org så ordnar jag så att ni blir inbjudna.

Datum och tider

  8/7: Byggdag från ca 12:00 då folk anländer
  9/7: Hack
10/7: Hack
11/7: Hack
12/7: Hack
13/7: Hack
14/7: Avveckling / Städning från kl 12:00

Anmälan till hack (Öppnar kl 14:00)

Anmälan öppnar den 12:e maj kl 14.00.
För den som inte klarar frames finns följande länk direkt till formuläret.

 

 

Medlemmar

Endast medlemmar kan delta i Sommarhack. Om du inte är medlem kan du lösa medlemsavgift för ett år vid ankomsten. Medlem i ACG-G får rätt att även delta i VinterLAN. Medlemsavgiften är 100 kr per person och 250 för hel familj.

Medlemsavgiften löses vid ankomst till Hacket. Det är primärt på Sommarhack man löser avgiften, de som löst avgift på VinterLAN gjorde det för förra året för de inte gjort det i tid och behöver därför lösa avgift då föreningens fiskala år löper från juli till juni.

Avgifter för hack

En särskild hackavgift för att täcka hyran av Holmarna kommer att tas ut. Med 35 personer anmälda blir avgiften för hyran av Holmarna (totalt 7000 kr) alltså 200 kr/person. 

Avgifterna ser alltså ut såhär:

★ Medlemsskap i ACG-G löses för 100 kr per person eller 250 kr för hel familj
★ Hyran av holmarna blir en engångsavgift på 200 kr per person 
★ Hackavgift 100 kr per dag och person för mat mm (50 kr för barn ej fyllda 13)

För besökare tas matavgift ut om de önskar äta med oss andra. 

Alla betalningar sker till Roosa antingen kontant (jämna stålar, folkens!) eller per Swish. Telefonnummer kommer senare. Vid betalning med Swish var noga med att ange vad det är du betalar för och vem du är!

Ni anar inte så många som bara swishar ett belopp från ett telefonnummer som är okänt och sen har Roosa ett himla pusslande att få till det där. Gör inte det. Skriv t.ex "Familjen Oskarsson medlemsavgift familj 250 kr" så det är tydligt. 

Prisexempel

Familj två vuxna två barn hel vecka

          250 kr medlemsavgift hela familjen
       2 400 kr i matavgift
          800 kr för Holmarna                 
       3 450 kr totalt

Ensamkommande hackare hel vecka

          100 kr medlemsavgift
          600 kr matavgift
          200 kr för Holmarna     
          900 kr totalt

Matlagning

Det lagas gemensam måltid på kvällen. Inköpen till detta utförs av ett lag, tillagning av ett lag och diskning av ett tredje lag enligt särskild lista. Handlingen ska också inventera och fylla på frukostmat enligt önskempl från deltagarna. Föreningen ersätter för inhandlingen.

Förutom den gemensamma middagen finns också frukost- eller smörgåsmat att tillgå i gemensam kyl. Krävs någon form av specialkost så är det bra om man ordnar med det själv eller om man har särskilda önskemål på saker som ska handlas till det gemensamma.

En särskild mat- och städlista upprättas. Gemensamma utrymmen städas efter behov, toaletterna varje dag, köket varje dag efter matlaget.

Föredrag

Har du något roligt att prata om på hacket så får du jättegärna hålla ett föredrag på ca 30 minuter eller så. Hör av dig till ichi@ichimusai.org och berätta vad det handlar om så sätter vi upp en tid för detta i kalendern.

Årsmötet

Skicka in era motioner eller synpunkter till anders@sikvall.se i god tid före årsmötet. Styrelsen kommer sedan behandla motionerna som inkommer.

Årsmötet hålls i lokalen på lördagen den 13 kl 14:00. Även icke deltagare som är medlemmar i föreningen får naturligtvis komma på årsmötet.

Regler

Reglerna för Sommarhack 2024 är desamma som vi haft de senaste åren. I sin fulla glans kan dessa beskådas på följande länk: Regler.

Historik

Det finns mycket historia om Sommarhack berättad av bl.a. Roosa, den hittar du här och det finns säkert många andra berättelser att ta här också. Skriv gärna ner och skicka till någon av oss (se kontaktsidan för webmaster) och låt oss lägga upp det så andra kan se vad som hänt och hur det har gått till.

Se mer historik här.

Plats

Hitta till platsen med Google Maps.

Vägbeskrivning

Om du kommer på väg 76 söderifrån och närmar dig Skutskär fortsätter du rakt fram tills du ser ett litet industriområde på höger hand. Här finns en skylt BODAÅN på höger sida och tittar man till vänster finns faktiskt en skylt mot HOLMARNA. Den sitter dock på "fel" sida vägen så det är lätt man missar den.

Tag höger ner på Industrigatan, sedan första vänster, här finns ännu en skylt mot HOLMARNA och även Bangolf (som ligger precis bredvid). Vid korsningen tag höger ned på Golfvägen och därefter nästan direkt en liten liten väg till höger som gör att man kommer över ån och kan köra fram med packningen till lämpligt ställe.

Koordinater enligt WGS8460°37'28.1"N 17°25'22.7"E

Google PluscodeJCFF+Q5Q Skutskär

Logi

Utescenen på Holmarna fungerar som sovloft. I övrigt rekommenderas att man tar med tält, husvagn eller ordnar boende i närheten på egen hand. Gräsplanen framför utescenen är främst tänkt för de som tältar. Husbilar och husvagnar får ställas upp i mån av plats så de inte orsakar olägenheter.

Grusplanen framför rotundan och närmare själva folkparken är för parkering av bilar och besökare sam i- och urlastning mm så parkera inte permanent här.

Länkar till listor och annat

Handla - Mata - Städlistan
Pizzalista för ankomst måndag
Cateringlista för fredagen

/Ordf. Ichi