Aktuellt (arkiv)

Senaste ändring: 2022-04-15

 

2021-12-26

Angående restriktioner och VinterLAN 2022

VIKTIG INFORMATION TILL DELTAGARE I ACGG:s VINTERLAN 2022
ACGG:s styrelse 2021-12-21 till alla medlemmar.

ANGÅENDE RESTRIKTIONER FRÅN OCH MED 24 DECEMBER

FoHM har meddelat vissa restriktioner och rekommendationer som vi har att förhålla oss till för genomförandet av VinterLAN. Det kan komma fler restriktioner innan vi ses den 30/12 men baserat på det som vi vet nu kommer vi att göra följande:

Endast medlemmar som är föranmälda kommer ha tillträde till VinterLAN.
Det betyder att de som vill hälsa på kan göra det men behöver föranmäla till Ordf. Ichi (070-530 99 05, anders@sikvall.se) eller Roosa (073-268 18 38, roosa@skomakarna.se) i förväg och ha fått ok på det.

Det är absolut förbjudet att delta om man har symptom från luftvägarna. Var vänliga att respektera detta hur tråkigt det än är att inte kunna hacka! Vid förkylningsliknande symptom kan man inte stanna och sova över.

Handsprit kommer ställas fram på ställen så som toalett, kök och i hacklokal och användarna uppmanas använda den regelbundet för en god handhygien.

I möjligaste mån har arrangemang gjorts för att familjer i sällskap skall få egna rum för övernattning. Detta går inte fullt ut att tillgodose för de som kommer ensamma och därför sprids fyra personer på 2 st 5-bäddarsrum där det kommer lättare gå att tillgodose avstånden mellan personerna.

ÖVRIGT

Glöm inte ta med er sängkläder, det är ett vandrarhem vi är på så det är krav på det. Underlakan, påslakan och örngott behövs. Att ligga i sovsäck direkt på madrass är inte ok.

Annars gäller de vanliga reglerna. Under sovtid skall ytterdörren hållas låst och då behövs ingen vakt.

Mvh,
Styrelsen

2021-07-17

Kallelse till årsmöte

Styrelsen vill härmed kalla alla medlemmar till årsmöte i föreningen ACG-G. Årsmötet hålls i samband med Sommarhack nummer 22 lördagen den 7 augusti 2021 kl 14:00 i lokal vid Holmarnas folkpark i Skutskär.

Fullständig länk till hela kallelsen:

2021-07-13

Bekräftelse anmälan Sommarhack 2021

Restriktionerna verkar kunna medge ett sommarhack 2021. Men på grund av de nya varianter av virus som sprids lär vi ändå vara lite extra försiktiga trots att många har hunnit bli vaccinerade.

Vi kan därför inte hålla hacket hos Hasse och Roosa som vi brukar göra men styrelsen har tittat på alternativ till detta. Alternativet är att hyra folkparken Holmarna. Här finns gott om utrymme för camping i anslutning till hacket, det finns en rejält tilltagen yta vi kan hacka på avsedd för upp till 75 personer. Eftersom lite drygt 30 personer anmält sig bör vi kunna ha relativt gott avstånd mellan varandra där.

Datum är som tidigare annonserats 3-8 augusti 2021.

Scenen kan användas till sovsal för de som inte vill campa och det bör även gå att få plats med att bygga tågbana för de som gillar sådant. Det finns ett utrymme vi kan arrangera biograf i och där får vi kanske snickra nån krok i taket och det har vi OK på.

Det finns minst två badplatser inom promenadavstånd, en vid Willys och en halvvägs tillbaka till Hans och Roosa samt den klassiska vi brukar bada i (ca 1 km). Tyvärr saknas dusch på Holmarna men det kan vi nyttja hos Hasse och Roosa eller bada i Älven, det är ca 800 meter att gå tll Hasse och Roosa från Holmarna.

Ett ordentligt kök finns för redig matlagning för hungriga hackare.

Detta medför också en särskild hackavgift. Kostnaden för att hyra detta är 7000 kr för föreningen och föreningen kan använda förra årets medlemsavgifter för att täcka upp ca halva kostnaden och resten blir en separat hackavgift som landar på 100-200 kr beroende på antal deltagare.

Därför behöver vi omedelbart få in vilka som är ok med att komma på hack på Holmarna av de som anmält sig så att vi kan boka. Anmälan måste vara inne under morgondagen (14 juli 2021) så att vi kan boka senast den 15:e med ägarna.

Anmälan görs på denna länk

2021-05-17

Sommarhack 2021

Hej på er. Sommarhacket 2021 är förskjutet några veckor på grund av vi hoppas att tillräckligt många kan bli vaccinerade och att restriktioner på att umgås eventuellt kan vara lyfta då. Sommarspridningen var förra året nära nog negligerbar och det ser hoppfullt ut med vaccineringen just nu för de flesta av oss.

Hacket planeras just nu till den 4-8 augusti med den 3 augusti som byggdag, precis som vanligt men alltså vecka 31 i stället för vecka 28.

Ordf.

Täpp-Anders Sikvall2021-03-05

Extra medlemsmöte

KALLELSE TILL EXTRA MEDLEMSMÖTE I ACG-G

Härmed kallas alla medlemmar till ett extra medlemsmöte i ACG-G. Mötet hålls virtuellt via Google Hangout och alla medlemmar är välkomna att deltaga. Mötet annonseras på hemsidan acgg.com, i facebookgruppen, på Discord samt i epostlistan.

Länken kommer postas i Facebookgruppen och som en kalenderinbjudan till de som har registrerat sin epost adress och betalt medlemsskap under eller efter 2019.

Mötet hålls Söndagen den 14 mars 2021 kl 19.00.

AGENDA

Öppen diskussion om hur vi ska göra med sommarhack 2021 med anledning av Covid.

Om vi bestämmer för att försöka hålla Sommarhack 2021 så behöver vi besluta om när hacket skall hållas. Den traditionella veckan brukar vara vecka 27.

Välkomna allesammans!

Ordf.
Täpp Anders SIkvall

2020-07-31

Serverflytten är avklarad

Serverfvlytten är nu avklarad och det verkar som acgg.se rullar på den nya servern helt ok. Det finns kanske en och annan kink att rulla ut fortfarande så hojta till bara om det är något som inte fungerar som det är tänkt.

2020-03-29

Coronaepidemin och ACG-G

Det är många event som ställs in och restriktioner duggar tätt med resor och samling av folk. Just nu känns det synnerligen tveksamt till att vi kan hålla Sommarhack 2020 som vi brukar eftersom det inte på något sätt är säkert att den stora fasen i smittspridningen är klar, det finns ett vaccin, bra bromsmedicin eller att vi uppnått flockimmunitet så att det kan sägas vara säkert.

Vi måste skydda vårt värpar och tills vidare så är det bra om alla förbereder sig på att eventet Sommarhack kan vara inställt. Nu kommer vi inte ta det beslutet här och nu, det finnjs ingen anledning till det. Målet är att ha en anmälan som vanligt i maj månad och sedan fatta beslutet i mitten av juni ungefär, det ger typiskt 4 veckors förbehåll.

Mirakel har hänt förr med sådant här och vi får se om smittspridningen dör ut under sommaren eller hur det blir men tills vidare är det ingen som skall utsättas för den risk som det innebär att samla ungar och vuxna i trångt och hjärtligt på ett hack om vi har pågående smittspridning eller risk för sjuka kommer med.

2020-01-02

Discord i föreningen

De som vill kan ansluta sig till Discord och gå med i våran server. Det är ett alternativ för stackarna som inte klarar att köra IRC eller vet vad datorer är till för. Servern är först och främst tänkt för föreningsmedlemmar men man är välkommen även som icke medlem i vissa grupper. Folk vill ju spela tillsammans gubevars, medlemmar elller ej.

2019-11-01

VinterLAN

Information om VinterLAN 2020 finns nu på sidan för vinterlan. Anmälan till eventet öppnar lördagen den 16 november kl 14:00. Länk kommer att postas här, i FB-gruppen samt på mailinglistan när det är dags.

Anmälan är nu öppen. Läs igenom det som står på sidan och anmäl dig på länken där.

Välkomna.


     « Tidigare nyheter